Actie Pepernoot, meer dan een cadeau

Datum: 20-01-2019

Sinterklaas ligt alweer ver achter ons, we zijn alweer volop onze vakanties aan het plannen, maar ik vertel graag nog even over de geslaagde Actie Pepernoot van Stichting Kinderhulp.

Al enkele jaren doen wij vanuit Jong Perspectief mee met deze sympathieke actie waarbij we de kinderen van ons maatjes- en mentorproject mogen verrassen met een Sinterklaascadeau. De vrijwilliger fungeert hierbij als Sinterklaas. En toen we de foto’s en verhalen over de cadeautjes en ontvangst hiervan terug kregen van onze vrijwilligers, besefte ik dat het meer is dan alleen het krijgen van een cadeau en in de klas hierover mee kunnen praten, het is de relatie tussen de gever en ontvanger wat de actie speciaal maakt.

Zo vertelde een thuismentor dat zij haar mentorleerling een armbandje cadeau had gedaan. De leerling blokkeert wel eens bij het maken van een toets en het armbandje herinnert haar er aan dat ze het kan, ze kan er kracht uit putten, een heel symbolisch cadeau met zorg uitgezocht door de vrijwilliger!
Een andere vrijwilliger begeleid een jongen van 14 die met regelmaat te laat komt op school. Hij had van de vrijwilliger een horloge gekregen, uiteraard voorzien van een ‘stekelig’ gedicht.

Zomaar twee voorbeelden uit de reacties en foto’s die wij kregen van de vrijwilligers, een feest om te lezen. We vertellen het de vrijwilligers regelmatig, maar ik vermoed dat ze half niet beseffen hoe waardevol hun begeleiding en ondersteuning is, juist door de relatie die zij met elkaar opbouwen.
En wat de vakantieplannen betreft. Dat is ook niet voor elk kind weggelegd, maar ook hier biedt Kinderhulp perspectief. Al heel wat jaren kunnen er kinderen van Jong Perspectief mee op het kamp van YMCA Zoetermeer door financiële ondersteuning van Kinderhulp!‹ terug naar het overzicht


Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels