Mooie donatie van Koppert voor Jong Perspectief

Datum: 04-02-2019
Cees Bakker is sinds enkele jaren betrokken als vrijwilliger bij het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief. Eerst was hij twee jaar een maatje van een jongere, waarbij hij ook al een stimulerende werking had op de schoolprestaties van de jongeren. Sinds het schooljaar van 2017 is Cees thuismentor van een jongere. Superfijn voor de jongeren dat Cees nog goed weet hoe het was om scholier te zijn en er alle begrip voor heeft dat het niet altijd leuk is om de hele dag op school te moeten bivakkeren.

Cees helpt de jongeren als thuismentor met een goede start op de middelbare school. Hij komt elke week zo’n anderhalf a twee uur bij de jongere thuis en ondersteunt met het plannen en organiseren van het huiswerk, neemt samen met de jongere de lesstof door en praat met hem over hoe het reilt en zeilt op school.
In dit filmpje vertelt Cees en zijn mentorleerling Lars hoe ze het mentorproject ervaren.

Vanuit Jong Perspectief zijn we erg blij met Cees en alle andere vrijwilligers die naast hun werk of studie tijd vrij maken om jongeren zoals Lars op weg te helpen.
Zoals Cees zelf zegt: “2 uurtjes in de week betekent heel veel voor Lars en wat is nou 2 uur voor mij?”

Nog maar net werkzaam bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs heeft Cees een aanvraag gedaan bij de Koppert Foundation voor een donatie voor het maatjes en mentorproject. We zijn heel blij dat Koppert dit heeft gehonoreerd en het vrijwilligerswerk van Jong Perspectief hiermee ondersteund! Hierdoor kunnen we nog meer kinderen en jongeren koppelen aan een maatje of mentor!‹ terug naar het overzicht


Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels