Richtlijnen wat betreft de versoepelingen rondom het Coronavirus vanaf 14-5-2020

Datum: 29-05-2020
Er zijn momenteel wat versoepelingen rondom het coronavirus.
Wij merken dat dit nogal wat vragen bij iedereen oproept rondom de mogelijkheden om met je maatje of mentorleerling af te spreken.
Vandaar dit bericht met daarin vermeld de richtlijnen die Jong Perspectief hanteert vanaf 14-5-2020.

• Kan ik afspreken met mijn maatje?
Vanuit Jong Perspectief zijn we terughoudend in het afspreken met je maatje. Mocht je in het belang van je maatje de noodzaak zien om af te spreken is het wel mogelijk om af te spreken. Maar alleen buiten, bijvoorbeeld in een tuin, park, bos etc. En houd dan minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Belangrijk is om te overleggen met ouders of zij het ook goed vinden!
Kan ik afspreken met mijn mentor leerling?
Thuis afspreken bij een mentor leerlingen mag nog niet! Gelukkig is het gemakkelijk om contact te houden via telefoon & mail, videobellen, app-en, skypen, face-timen, etc. Wanneer het noodzakelijk is om je mentor leerling te zien, is het mogelijk om buiten op een openbare plek af te spreken. Net zoals bij de maatjes.
Wanneer mag ik NIET afspreken?
Overleg altijd eerst met ouders of je mag afspreken met de jongere.
Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging (vanaf 38 °C). Blijf thuis als iemand bij je thuis koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheid is, en natuurlijk ook als iemand van het gezin van je maatje of mentorleerling 1 van deze klachten heeft.
Wat kun je dan zoal gaan doen met elkaar?
Het is belangrijk dat je BUITEN afspreekt en de 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Er zijn genoeg activiteiten te bedenken waarin je wel samen wat kan doen:
o Frisbeeën
o Geo-catch
o Kunstwerk maken met stoepkrijt
o Wandelen en fietsen, hardlopen
o Overschieten / gooien met een bal
o Picknicken
o Skeeleren
o De hond uitlaten
Mag ik géén gebruik maken van eigen vervoer of OV?
Nee, dit mag niet. Wanneer je gebruik maakt van je eigen auto en je neemt de jongere mee, kan je geen 1,5 meter afstand houden. Ook samen in het openbaar vervoer vinden we een te groot risico. Je kan natuurlijk wel samen ergens heen wandelen of fietsen. Dit betekend wel dat je meer in de buurt van de jongere wat moet gaan ondernemen.
Ik twijfel of ik wel zal afspreken met mijn maatje of mentorleerling.
Natuurlijk zijn de projectmedewerkers bereikbaar om te overleggen.

‹ terug naar het overzicht


Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels