Word vakantiemaatje!

Datum: 15-06-2020
Jong Perspectief zet deze zomer vakantiemaatjes in om kwetsbare gezinnen en jongeren een leuke vakantie te bieden nu er veel activiteiten zijn afgelast. Na drie maanden thuis vanwege de coronamaatregelen staat er een lange vakantieperiode voor de deur en nu is er geen school die structuur biedt. Veel geplande vakantieactiviteiten (speelweken en kampen) gaan niet door. In sommige gezinnen loopt het nu iets minder door verschillende redenen. Ook zijn er regelmatig vanuit het gezin onvoldoende financiële middelen om uitstapjes te maken. Vanuit verwijzers, waaronder schoolmaatschappelijk werk en jeugdhulp, worden deze zorgen gedeeld. Om de jongere toch een leuke vakantie te bieden zet Jong Perspectief deze zomer vakantiemaatjes in voor deze gezinnen die dit nodig hebben. Een vakantiemaatje word gekoppeld aan een kind in de leeftijd van 6 tot 14 jaar bij hem of haar in de buurt en samen ondernemen gezamenlijk activiteiten, uiteraard coronaproof! Ze sluiten aan bij de activiteiten die er in de buurt worden georganiseerd of gaan zelf op pad. Vooraf is er een informatiebijeenkomst, ontvangt het vakantiemaatje een activiteitenbudget en ook spelmateriaal en activiteitentips. Tijdens de vakantie kan het vakantiemaatje terugvallen op de begeleiding vanuit Jong Perspectief.

Wil jij een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en ben jij deze zomer ca. 3 weken beschikbaar voor tenminste 4 uur in de week? Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel: 079-7502233. Leeftijd: vanaf 16 jaar (16 en 17 jarigen worden als koppels ingezet). Studenten die vanwege corona op zoek zijn naar een stage-alternatief zijn ook van harte welkom. Aanmelden van kinderen en jongeren kan ook via bovengenoemd mailadres en telefoonnummer.

‹ terug naar het overzicht


Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels