Update wat betreft de versoepelingen rondom het coronavirus vanaf 15 juni 2020

Datum: 25-06-2020

In mei hebben wij u de versoepelingen binnen het contact van de vrijwilliger en jongere gemaild.
Per 1 juni zijn er door de overheid weer versoepelingen aangekondigd en daardoor hebben wij ook een aantal versoepelingen in het contact doorgevoerd.

Richtlijnen die Jong Perspectief hanteert vanaf 15-6-2020.

Kan ik afspreken met mijn maatje?
Het is toegestaan om (thuis bij de vrijwilliger) af te spreken. Maar houd wel minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Belangrijk is om te overleggen met ouders of zij het ook goed vinden! Bij verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid van jezelf of je huisgenoten (of van maatje en huisgenoten) niet afspreken.

Kan ik afspreken met mijn mentor leerling?
Thuis afspreken bij een mentor leerlingen doen we nog niet! Gelukkig is het gemakkelijk om contact te houden via telefoon & mail, videobellen, app-en, skypen, face-timen, etc. Wanneer het noodzakelijk is om je mentor leerling te zien, is het mogelijk om buiten op een openbare plek af te spreken. Dit willen we tot de zomer zo houden.

Wanneer mag ik NIET afspreken.
Overleg altijd eerst met ouders van je maatje of je mag afspreken met de jongere.
Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging (vanaf 38 °C). Blijf thuis als iemand bij je thuis koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheid is, en natuurlijk ook als iemand van het gezin van je maatje of mentorleerling 1 van deze klachten heeft.

Mag ik géén gebruik maken van eigen vervoer of OV?
Het gebruiken van OV willen we nog zoveel mogelijk vermijden. En daarom adviseren we om niet met het OV te reizen. Gebruik je eigen vervoer, fiets of ga lopend.

Ons advies is om vooral de jongere per fiets of lopend op te halen. Wanneer de jongere boven de 12 jaar is, is het niet strafbaar om hen mee te nemen in de auto, maar wel onverstandig als de 1,5 meter niet gehouden kan worden. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt de norm van 1,5 meter niet Zij kunnen wel mee in de auto in het 1 op 1 contact. 3 personen of meer in de auto is strafbaar.

Ik twijfel of ik wel zal afspreken met mijn maatje of mentorleerling.
Natuurlijk zijn de projectmedewerkers bereikbaar om te overleggen.

Hopelijk een duidelijk verhaal in een onzekere tijd! #staysafe!

‹ terug naar het overzicht


Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels