Ontmoeting van formele en informele zorgverleners in Pijnacker Nootdorp

Datum: 13-10-2020

Op donderdag 8 oktober vond de netwerkbijeenkomst 'Op verhaal komen' plaats in CulturA en Zo
Diverse vrijwilligersorganisaties en formele hulpverleners waren bijeen om door middel van uitwisseling van verhalen te kijken hoe ze meer kunnen samenwerken in de zorg voor kwetsbare gezinnen in Gemeente Pijnacker-Nootdorp. 

Verhaal
Verhalenvertelster Pauline Seebregts Storywise vertelde een verhaal over een gezin waarin verschillende hulpverleners betrokken waren. Aan de hand daarvan werd besproken hoe je elkaar beter kunt vinden en versterken. Ook hoe je ouders daar beter bij kunt betrekken.

Samen Sterk
Jong Perspectief en Humanitas Home-Start Zoetermeer werken al een tijdje samen in het programma ‘Samen Sterk’ dat wordt ondersteund door het Oranje Fonds Doel is om door samenwerking met elkaar en met de andere organisaties in Pijnacker-Nootdorp nog beter gezinnen te ondersteunen die daar behoefte aan hebben. Daarvoor is het belangrijk dat je elkaar persoonlijk kent en weet wat je van elkaar kunt verwachten.

Elkaar kennen
Alle aanwezigen zaten op een prachtig 2-zits bankje op veilige afstand van elkaar. Toch hebben we elkaar beter leren kennen en een stap kunnen zetten naar effectievere ondersteuning van gezinnen en jongeren in Pijnacker-Nootdorp. Eén van de conclusies was dat vrijwilligers en professionals elkaar mooi kunnen versterken en aanvullen. En dat er nog meer bekendheid nodig is van de diverse organisaties. Wie kan wat betekenen voor een gezin of jongere met een hulpvraag.

Wens
De kersverse wethouder Jeugd Marieke van Bijnen was er bij en luisterde aandachtig mee. Na afloop werd breed de wens uitgesproken om elkaar vaker te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Zoals een deelnemer haar wens na afloop mooi verwoordde: ‘werk samen aan oplossingen zodat de zon in veel gezinnen gaat/blijft schijnen’.‹ terug naar het overzicht


Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels