Het project

Jongeren en volwassenen…. Samen vormen ze kansrijke duo’s
In Zoetermeer en omstreken wordt dit verwezenlijkt via de Stichting Jong Perspectief die volwassen vrijwilligers één op één koppelt aan jongeren die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. De stichting stelt zich ten doel ondersteuning te bieden aan kinderen en jongeren om beter te kunnen functioneren in het dagelijks bestaan en hun zelfredzaamheid te vergroten.

Stichting Jong Perspectief wil de wereld niet veranderen. Dat kan ze niet. Maar wel kan Jong Perspectief op beperkte schaal de maatschappij beïnvloeden. Immers, wanneer jongeren beter in hun vel zitten, dan functioneren ze beter. Het tijdig stimuleren van sociale en praktische vaardigheden vormt de basis voor kansen en stabiliteit.

Een steun in de rug
Jongeren die bij Jong Perspectief kunnen aankloppen zijn tussen de 6 en 24 jaar. Ze zijn gemotiveerd om wat van hun leven te maken, maar alléén lukt het ze niet. Ze willen houvast bij het omgaan met voor hen belangrijke mensen. Ze willen steun bij het maken van huiswerk, bij omgaan met geld, bij het zoeken van werk, bij meedoen met sport en recreatie. Ze willen plezier maar ook een advies en een gewillig oor. Zij kunnen zichzelf bij Jong Perspectief aanmelden of door andere instanties worden doorverwezen.

Eigen levenservaring
De vrijwilligers zijn geen professionals of hulpverleners, maar begeleiden de kinderen en jongeren op basis van hun eigen levenservaring en kunnen hen zo helpen te voorkomen dat zij verder afglijden. De vrijwilligers krijgen wel een gedegen training om een goede coach te kunnen zijn en worden door professionals van JP begeleid.

40 matches
Aan het project kunnen per jaar 40 kinderen en jongeren deelnemen. Ongeveer 30 kinderen hiervan komen uit Zoetermeer. De overige jongeren komen uit de regio en zijn voornamelijk afkomstig uit Pijnacker-Nootdorp waar het project sinds 2011 een officiële status heeft gekregen en Lansingerland.

Onderzoeksrapport Movisie
Onderzoeksrapport van Movisie (2009) aan over de effectiviteit van maatjesprojecten. Jong Perspectief heeft aan dit onderzoek deelgenomen met positieve uitkomsten.

Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels