Mentorproject

MentorprojectVanaf 2018 biedt Jong Perspectief het mentorprogramma School’s cool aan in heel het werkgebied: Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. 

Mentorprogramma
School’s cool biedt leerlingen in groep 8 van de basisschool en hun ouders begeleiding bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Leerlingen, die voor het mentorprogramma in aanmerking komen, krijgen een mentor die ongeveer anderhalf uur per week bij de leerling thuis helpt met het plannen van huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken. De leerling heeft met dit steuntje in de rug meer kans op een goede schoolloopbaan. De basisscholen dragen de leerlingen voor. Het mentoraat start in het voorjaar van groep 8 en eindigt in december als de leerling in de 2e klas van het voortgezet onderwijs zit.

Thuismentor Cees en mentorleerling Lars vertellen hoe ze het mentorproject ervaren: klik hier voor het filmpje

Werkwijze
Basisscholen die leerlingen willen voordragen kunnen de leerlingen voor 15 februari 2021 aanmelden door het invullen van het voordrachtsformulier. Klik hier om het voordrachtsformulier te openen. In het voorjaar vindt de voordrachtsbespreking plaats met de leerkracht groep 8 en/of internbegeleider.
Bij overschrijding van het aantal plekken zal er een selectie plaatsvinden op basis van signalen voor voordracht 
Voor het komende schooljaar is er plaats voor 14 mentorleerlingen in Zoetermeer, 14 leerlingen in Pijnacker-Nootdorp en 10 leerlingen in Lansingerland.
Wilt u vooraf meer informatie, bel gerust: tel. 079-7502233 (ma, wo en do van 9.00-14.00 uur).

Mentoren gezocht!
We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten als thuismentor! We zoeken zowel mannen als vrouwen.
Wil jij een brugklasser een goede start geven op de nieuwe school?
Vind jij het leuk om jonge mensen een betere kans te geven?
Wil jij werkervaring op doen en je coachingsvaardigheden vergroten?

En heb je een of twee uur per week beschikbaar? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek: www.jongperspectief.nl/aanmelden of bel met 079-7502233.

De volgende mentortraining is: 9 augustus en 30 september 2021. 
 


Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels