Vrijwilligerswerk Berkel en Rodenrijs

Stichting Jong Perspectief in is er voor kinderen en jongeren in Berkel en Rodenrijs. Stichting Jong Perspectief zet zich samen met alle vrijwilligers al vele jaren in voor kinderen en jongeren in Berkel en Rodenrijs. Je kunt je als vrijwilliger inzetten als mentor of maatje.
Vrijwilligerswerk Berkel en Rodenrijs
Maatje
Als maatje word je gekoppeld aan een kind of jongere tussen de 6 en 24 jaar die om diverse redenen wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.
Samen trek je gedurende een jaar met elkaar op en onderneem je op basis van gezamenlijke interesses leuke activiteiten. Daarbij staan ontspanning en persoonlijke aandacht centraal. Tijdens de uitstapjes kan van alles worden ondernomen. Van een goed gesprek of hulp bij het huiswerk tot het doen van gewoon leuke dingen zoals sporten, winkelen, knutselen, een spelletje doen of samen koken.

Mentor
Als mentor word je aan een leerling gekoppeld uit groep 8 en help je bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Wekelijks kom je bij de leerling thuis (1,5 tot 2 uur) en helpt met huiswerk en studievaardigheden. De brugklasser krijgt positieve aandacht en leert niet alleen praktische dingen zoals met een agenda werken, maar ook om sociaal sterker te staan. De begeleiding duurt een jaar tot maximaal anderhalf jaar.

Zinvol vrijwilligerswerk
Bekijk onze website of folder wat jij als vrijwilliger kunt betekenen voor de kinderen en jongeren in Berkel en Rodenrijs. Ons motto is niet voor niets “Samen vormen ze kansrijke duo’s”, wij maken dat graag waar! Daarom willen wij voor alle kinderen en jongeren die wat extra aandacht kunnen gebruiken, een passende vrijwilliger zoeken die ze helpt om beter te functioneren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je graag meer over de mogelijkheid van deelname aan het maatjesproject of mentorproject.
Contactgegevens
Jong Perspectief helpt kinderen en jongeren. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? Wij zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 – 14.00 uur te bereiken op 079 - 750 22 33.Of mail naar: info@jongperspectief.nl. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op.

Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels