Jong Perspectief Mentoren gezocht!

Help jij graag een leerling die de overstap doet naar Voortgezet Onderwijs op huiswerkgebied?

Het nieuwe schooljaar gaat eind augustus weer beginnen. Voor sommige leerlingen die de overstap gaan maken naar Voortgezet Onderwijs (VO) kan dit lastig zijn. Niet iedere leerling kan terugvallen op ouders of verzorgers. Dat kan zijn om diverse redenen o.a. financieel, overbelasting, taalbarrière of als de ouders niet de hulp kunnen bieden die de leerling nodig heeft.

Jong Perspectief koppelt vrijwilligers/thuismentoren aan een leerling die de overstap doen van groep 8 naar Voortgezet Onderwijs. Samen starten ze op als het nieuwe schooljaar begint. Bij de hulp kun je denken aan structuur bieden, helpen met het huiswerkplannen, overhoren, oefenen van de Nederlandse taal, begrijpend lezen en werken aan zelfvertrouwen. Als vrijwilliger bouw je samen een band op met de leerling en maakt de overstap een stukje makkelijker. 

Had jij misschien ook graag iemand naast je gehad met deze overstap in je schooltijd? Maak jij dan het verschil voor een leerling?

Wie zoeken wij?

  • Je woont in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland of Zoetermeer. Of je vind het niet erg om hiernaartoe te reizen.
  • Wij vragen of je 1 keer per week voor 1,5 à 2 uur de tijd hebt om een leerling thuis te ondersteunen voor een periode van max 1,5 jaar. Het gaat om leerlingen die de overstap doen van de basisschool naar de brugklas.
  •  Vanaf 18 jaar kun je vrijwilliger/ thuismentor worden. Ook hbo studenten kunnen stagelopen bij Jong Perspectief.
  • Je bent iemand die een gezonde dosis levenservaring heeft en je kunt je verplaatsen in een leerling die de overstap doet naar VO. Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Jong Perspectief ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Wat kun jij verwachten als vrijwilliger/thuismentor?

  •  Persoonlijke begeleiding. Zoals intervisie en themabijeenkomsten.
  •  Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
  •  Een vrijwilligersvergoeding.

 

Het geeft jou als vrijwilliger/thuismentor heel veel energie en het maakt de overstap naar VO voor een leerling een stukje makkelijker. Geef je op!!

De eerstvolgende mentortraining vindt plaats op 16 april en 23 april. Zien we je dan? Ja ik meld mij aan als mentor

De projecten van Jong Perspectief worden mogelijk gemaakt door:

Logo 28609
Logo 28610
Logo 28643
Logo 28645
Logo 28611
Logo 28612
Logo 28613

Het laatste Nieuws

Voor het laatste nieuws over onze projecten sturen we 4x Per jaar een nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen, meld u dan aan via deze link

8/7/2024Er is weer een nieuwsbrief uit!

2/5/2024Maatje gezocht voor Sanne

Jong Perspectief Contactformulier

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ook via dit contactformulier met ons contact opnemen.

Zorg er voor dat u uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk invult. Hierdoor kunnen wij u beter van dienst zijn.