Vakantiemaatjes

Vakantiemaatjes Met het project Vakantiemaatjes bieden we kinderen in kwetsbare gezinnen de kans om een mooie zomervakantie te beleven. Een vrijwilliger onderneemt minimaal drie weken leuke activiteiten met het kind of de jongere. De vrijwilliger spreekt twee keer per week af, ca. 3 uurtjes per keer, met het kind of de jongere. Een vakantiemaatje zorgt voor individuele aandacht voor het kind en ontlast tegelijkertijd de ouders in een kwetsbare periode.

Criteria voor aanmelden
-Kind of jongere is woonachtig in Zoetermeer, Lansingerland of Pijnacker-Nootdorp
-De kinderen uit het gezin zijn niet in de gelegenheid om op vakantie te gaan door het ontbreken van financiële middelen en/of de gezinssituatie (kwetsbare gezinnen, overbelasting ouders).
-Het kind is begeleidbaar en te koppelen aan een vrijwilliger (geen ingewikkelde gedragsproblematiek).

Vakantiemaatje richt zich met name op kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar.

Aanmelden
Zowel ouders als verwijzers kunnen een kind of jongere aanmelden. Aanmelden kan via dit formulier op de website en kan tot 21 juni 2021. Zodra we de aanmelding ontvangen hebben, nemen we contact op om de aanvraag te bespreken. Vervolgens gaan we op zoek naar een geschikt vakantiemaatje.

Klik hier om het aanmeldformulier jongere te openen.

Vrijwilligers
Vanaf 16 jaar kun je vakantiemaatje worden. 16- en 17-jarigen trekken daarbij in duo’s met elkaar op. Vanaf 18 jaar kun je zelfstandig optrekken met een maatje. Ook een gezin kan zich aanmelden als vakantiemaatje. De vrijwilligers volgen vooraf een informatiebijeenkomst. Voor alle vrijwilligers vragen we een VOG aan.

Klik hier om je aan te melden

Twitter

meer berichten ›
Meer informatie of vragen?
079 - 750 22 33
Logo AnbiJong Perspectief heeft
de ANBI status
informatie ›
Gemeente zoetermeer Madurodam Fonds 1818 Zonnige Jeugd Kinderhulp Gemeente pijnacker nootdorp Rabobank Gemeente Lansingerland Kinderpostzegels