Jong Perspectief Informatie voor jongeren

Lees verder

Prettig je dag doorkomen valt soms niet mee. Afmaken waar je aan begonnen bent al helemaal niet. Thuis, op straat, de school, je club, allemaal en overal willen ze wat van je. Jij wilt er zelf óók het beste van maken. Maar dat lukt je niet altijd zo gemakkelijk. Een beetje hulp kun je daarbij wel gebruiken.

Steuntje in de rug
Die steun is er! Er zijn namelijk mensen die voor jou tijd willen vrijmaken. Mensen met geduld en begrip voor jouw situatie. Dat doen ze niet omdat het hun beroep is, maar gewoon omdat ze jou een goede jeugd gunnen! Het zijn volwassen vrijwilligers die jou vanuit hun eigen levenservaring een steuntje in de rug willen geven.

Maatje
Je wordt één op één gekoppeld aan een volwassen vrijwilliger die gedurende minimaal een jaar jouw maatje wordt. Een keer in de twee weken spreken jullie een paar uur met elkaar af. Samen spreek je af hoe je die tijd met elkaar gaat invullen, waarbij jouw behoeften centraal staan. Dat kan hulp bij je huiswerk zijn, het leren omgaan met geld, een goed gesprek over je toekomst of samen activiteiten ondernemen zoals sporten, fietsen, uitstapjes maken of samen koken. Vul het zelf maar verder in…

Wil jij steun van een volwassen maatje?
Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, appen of mailen. Doen!!!

Voor wie?

  • Je bent tussen de 6 en 24 jaar
  • je bent woonachtig in Zoetermeer, Lansingerland of Pijnacker-Nootdorp
  • Je bent gemotiveerd om aan je toekomst te werken


Aanmeldformulier jongere

N.B. Mocht de mail niet aankomen, check dan even je spam map.

Veelgestelde vragen Jongeren

Wanneer komt een jongere/kind in aanmerking voor een maatje?

Wanneer komt een jongere/kind in aanmerking voor een maatje?

Je kunt in aanmerking komen voor een maatje om verschillende redenen. Je kunt denken aan moeilijke omstandigheden in het gezin zoals bijv. ziekte van een ouder, werkloosheid of financiële moeilijkheden. Ook kan het zo zijn dat de jongere zelf de exclusieve aandacht van een vrijwilliger goed kan gebruiken om sociaal wat sterker te worden en het zelfvertrouwen te vergroten. Iedere aanmelding wordt dan ook per kind bekeken. Mocht je daar vragen over hebben dan is het goed om dit telefonisch met ons te overleggen. Tenslotte is het maken van een match echt maatwerk.

Hoe lang duurt een maatjescontact?

Hoe lang duurt een maatjescontact?

Een maatjescontact wordt voor de periode van 1 jaar aangegaan. De eerste twee maanden wordt gebruikt als proefperiode om goed met elkaar kennis te kunnen maken. Wanneer er een klik wordt de match na deze twee maanden nog voor 10 maanden voortgezet. In enkele gevallen is het mogelijk om te verlengen voor een half jaar maar dit gebeurt altijd in overleg met de vrijwilliger en de ouders.
Een eventuele verlenging wordt bijvoorbeeld overwogen als er nog grote veranderingen voor de jongeren in de nabije toekomst worden verwacht zoals verandering van school, uithuisplaatsing, enz.

Wat doe je eigenlijk met een maatje?

Wat doe je eigenlijk met een maatje?

De activiteiten die de jongere en de vrijwilliger samen ondernemen worden altijd in onderling overleg afgesproken. Dit kan dus van alles en nog wat zijn. Het ene maatjeskoppel gaat bijvoorbeeld heel vaak voetballen maar een ander besteed tijd aan huiswerk. Weer anderen koken en/of bakken veel met elkaar. Met andere woorden: alles is mogelijk. Samen een leuke tijd hebben is het belangrijkst.

Zijn er voor de jongere en het gezin kosten aan verbonden?

Zijn er voor de jongere en het gezin kosten aan verbonden?

Nee, als je een maatje krijg dan hoeft het gezin daar niets voor te betalen. Wel is het wenselijk dat de kosten voor de jongere zelf betaald worden, zoals een bioscoopkaartje of entree zwembad, uiteraard als dit ook financieel mogelijk is. De vrijwilliger ontvangt maandelijks een kleine vergoeding. Dure activiteiten zijn dan ook niet mogelijk, tenzij het gezin hieraan wil bijdragen.

Is er een wachtlijst voor de jongeren? Hoe lang duurt het voordat je een maatje hebt?

Is er een wachtlijst voor de jongeren? Hoe lang duurt het voordat je een maatje hebt?

Jong Perspectief heeft doorgaans een lange wachtlijst met jongeren die allemaal graag een maatje willen. Toch is het heel moeilijk te zeggen hoelang iemand gemiddeld op een wachtlijst staat. Het is namelijk maatwerk en om een goede match te maken wordt er vooral gekeken naar persoonlijke raakvlakken en interesses. Dit kan betekenen dat een jongere die later op de wachtlijst is gekomen toch eerder aan de beurt is omdat hij of zij juist prima lijkt te matchen met een vrijwilliger.
Gemiddeld staat een jongere ongeveer een half jaar op de wachtlijst.

Mag je als ouder zelf je kind aanmelden?

Mag je als ouder zelf je kind aanmelden?

Ja dat kan, door het aanmeldformulier Jongeren op de website in te vullen en naar ons te mailen.

Mag je jezelf aanmelden als jongere?

Mag je jezelf aanmelden als jongere?

Ja dat mag. Jongeren onder de 16 jaar moeten wel toestemming krijgen van hun ouders voor aanmelding op de wachtlijst.

Wat zijn groepsactiviteiten?

Wat zijn groepsactiviteiten?

Een aantal keer per jaar organiseert Jong Perspectief een activiteit voor alle maatjes. Hiervoor worden de vrijwilligers samen met hun maatje persoonlijk uitgenodigd. Je kunt dan samen met je maatje deelnemen aan de activiteit. De activiteiten zijn heel divers. De ene keer wordt er iets sportiefs ondernomen zoals bijvoorbeeld basketbal en de andere keer gaan we kokkerellen met elkaar.

De projecten van Jong Perspectief worden mogelijk gemaakt door:

Logo 28609
Logo 28610
Logo 28643
Logo 28645
Logo 28611
Logo 28612
Logo 28613

Het laatste Nieuws

Voor het laatste nieuws over onze projecten sturen we 4x Per jaar een nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen, meld u dan aan via deze link

13/4/2024De nieuwsbrief is weer uit!

11/4/2024Terugblik THINK op school

Jong Perspectief Contactformulier

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ook via dit contactformulier met ons contact opnemen.

Zorg er voor dat u uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk invult. Hierdoor kunnen wij u beter van dienst zijn.