17/1/2022Lustrumviering Mentorproject

Lustrumviering mentorproject Jong Perspectief

Een fysiek feestje zat er door corona niet in, maar online konden we ons 1e lustrum van het mentorproject ook prima vieren. Wat een fantastische avond hebben we afgelopen donderdag mogen beleven, samen met de vrijwilligers, scholen, netwerkpartners, gemeentes, collega’s uit het land en andere betrokkenen.
Meer dan huiswerk alleen
In een afwisselend programma met filmpjes, interviews en een huiswerkopdracht hebben we met elkaar mogen ervaren dat het mentorproject meer dan alleen huiswerk is. Naast het leren plannen en organiseren van het huiswerk worden nieuwe perspectieven geboden, het zelfvertrouwen vergroot en contact gelegd met leeftijdsgenoten. En we zagen dat het vaak niet stopt als het traject afloopt, maar er een band voor het leven kan ontstaan.
Zonder hulp niet gered
Oud-leerlingen ontroerden de aanwezigen door hun terugblik op hun mentortraject waarin ze aangaven dat ze het zonder de hulp en de aandacht van hun thuismentor niet hadden gered op de middelbare school.
Uit de filmpjes van de vrijwilligers kwam naar voren dat thuismentor zijn niet alleen tijd kost, maar je ook heel veel energie geeft en je er zelf ook wat van leert.
Impact
Blij waren we ook met de felicitaties en lovende woorden van de betrokken wethouders Titia Cnossen en Peter Hennevanger uit respectievelijk Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.
‘Jullie slagen erin om met een relatief klein subsidiebedrag veel impact te maken met deze vrijwillige inzet, chapeau,’ besloot wethouder Hennevanger zijn toespraak.
Na afloop zat er een mooi compliment van één van de deelnemers in onze mailbox: ‘Een zeer inspirerende, hartverwarmende bijeenkomst. Zelfs digitaal spat het enthousiasme van het team eraf.’  Een mooiere start van 2022 hadden we ons niet kunnen wensen!
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze vorm van vrijwilligerswerk? We vertellen je er graag meer over. We zijn steeds op zoek naar nieuwe thuismentoren.
Klik hier voor meer informatie of bel naar 079-7502233.

Naar overzicht

De projecten van Jong Perspectief worden mogelijk gemaakt door:

Logo 27245
Logo 27246
Logo 27279
Logo 27281
Logo 27247
Logo 27248
Logo 27249

Het laatste Nieuws

Voor het laatste nieuws over onze projecten sturen we 4x Per jaar een nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen, meld u dan aan via deze link

19/1/2024Kennismakingsavond met vrijwilligersorganisaties

9/1/2024Fototentoonstelling in Pijnacker-Nootdorp

Jong Perspectief Contactformulier

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ook via dit contactformulier met ons contact opnemen.

Zorg er voor dat u uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk invult. Hierdoor kunnen wij u beter van dienst zijn.